Συναυλίες

Ο μαθητής οφείλει να παρακολουθεί τις συναυλίες που γίνονται στο Ωδείο. Η παρακολούθηση των μουσικών εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντική και συμβάλει στην απόκτηση πείρας και πολλαπλών μουσικών γνώσεων.

 

 

Μουσικό Παν Όραμα Νέων Σολιστών

  • Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας

του Σωτήρη Αθανασίου

Με έργα:B.Britten, J.S.Bach, N. Paganini, A.Mudarra, L. Bonfa, J.Rodrigo

Στο πιάνο συνοδεύει:

Κατερίνα Σακέττα

Κυριακή 14 Απριλίου 2013, ώρα 20.30

στην αίθουσα "Λίτσα Φωκίδη"

στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.

 

  • Ρεσιτάλ Μονωδίας

της Άλκηστης Mόνα

Με έργα:A.Vivaldi, J.S.Bach, W.A.Mozart, F.Schubert, J.Brahms, G.Mahler, C.M. von Weber, C.Gounod, F.Liszt,  J.Sibelius, G.Menotti, G.Puccini, Α. Ριάδης

Στο πιάνο συνοδεύει:

Κατερίνα Σακέττα

Κυριακή 26 Μαϊου  2013, ώρα 20.30

στην αίθουσα "Λίτσα Φωκίδη"

στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.

Συναυλία Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας- Χορτιάτη

Μια πολύ όμορφη βραδιά με υπέροχες μουσικές μελωδίες επιφύλαξαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου στο κοινό του Δήμου μας την Κυριακή 2 Ιουνίου στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” του Πολιτικού Κέντρου Πανοράματος.

      Με δεξιοτεχνία και  μουσικότητα υψηλών προδιαγραφών οι καθηγητές του Ωδείου μας χάρισαν στο ακροατήριο στιγμές υψηλής μουσικής έκφρασης σε μια προγραμματισμένη συναυλία, για την οποία επιλέχθηκαν προσφιλή μουσικά έργα από το κλασικό και όχι μόνο ρεπερτόριο. Παράλληλα η μουσική αυτή τελετή αποτέλεσε την εναρκτήρια συναυλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου” με τον οποίο θα κορυφωθούν οι φετινές πολιτιστικές δράσεις του Δήμου μας.

           Η επιτυχία της εκδήλωσης όσον αφορά την προσέλευση του κοινού, αλλά και την ποιότητά της καταδεικνύει με σαφήνεια την καθιέρωσή της ανάμεσα στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.

        Συμμετείχαν οι καθηγητές: Ε. Αργαλιά, Μ.Γ. Γεωργιάδου, Μ.Γ. Γεωργιάδου, Γ. Γούσιος, Η. Παναγόπουλος, Κ. Παπαδοπούλου, Γ. Σίσκος, Α. Τέλι, Π. Τογκαρίδου, Γ. Τσαχουρίδου. Ερμηνεύτηκαν έργα των: R. Dyens, W.A. Mozart, L. Corchia-R. Grolier, G. Goulonges, R. Trabucco-M. Denoux, A. Drovak, Μ. Χατιδάκη, Γ. Κωνσταντινίδη, Ε. Κατέλη, Π. Τσακαλίδη, Γ. Τσαχουρίδου.

Εκδηλώσεις  Ιουνίου των Πολιτιστικών τμημάτων

Τέσσερις ξεχωριστές καλλιτεχνικές βραδιές με πρωταγωνιστές τους ταλαντούχους νέους του Δήμου μας έλαβαν χώρα στα δημοτικά διαμερίσματα Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Πυλαίας και Πανοράματος μέσα στα πλαίσια του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου”. Το νεοσύστατο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη, μετά τον πρώτο χρόνο οργάνωσης και λειτουργίας του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μουσικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του. Οι νεαροί μουσικοί εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους με το πολύ υψηλό επίπεδο μουσικής τους παιδείας και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία στο παίξιμό τους, δίνοντας δείγματα της σκληρής εξάσκησης και του σπουδαίου μουσικού τους ταλέντου. Η επιτυχία του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Ωδείου αναδείχθηκε μέσα από την συμμετοχή πολλών μαθητών του σε πανελλήνιους και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς και την κατάληψη σημαντικών θέσεων σε αυτούς. Χαρακτηριστικότερη ήταν η τιμητική διάκριση του νεαρού πιανίστα Κώτση Νικόλαου για την δεύτερη θέση που κατέλαβε στον “Δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου”, ο οποίος διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Επίσης, στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι μικροί ζωγράφοι μας που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς στη Σλοβενία και στην Biennaleπαιδικής ζωγραφικής στην Ξάνθη.