ανακοινώσεις

                                                 

 

                                                          Βράβευση

 

    Πανελλήνια διάκριση για τον μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη, Κώτση Νικόλαο-Μάριο, που φοιτά στην τάξη της κας Λαρίσας Τσακαλίδου. Ο μαθητής κατέλαβε την 2η θέση στον “Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου”, ο οποίος διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Συγχαίρουμε θερμά τον νεαρό μουσικό μας για αυτήν τη σημαντική διάκρισή του και του ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚA ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

 

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι περνάμε μια περίοδο ύφεσης  με ορατές επιδράσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

 

 Στη δύσκολη λοιπόν  αυτή συγκυρία, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και θέλοντας να βοηθήσει να διατηρηθούν οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στις ζωές των δημοτών,  προέβει σε μειώσεις των διδάκτρων.

 

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι εκπτώσεις κυμαίνονται και σε ποσοστό 25%     

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εκπτώσεις με  κοινωνικά και εισοδηματικά  κριτήρια σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν με αυτό τον τρόπο οι ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες

 

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής
ΠΑΙΔΙΚΗ BIENALLE 2016 ολοκληρώθηκε και την φετινή χρονιά με απόλυτη επιτυχία!

«Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης Ξάνθης στην Ελλάδα διοργάνωσαν την 7η BIENNALE παιδικής τέχνης 2016-2016 με θέμα
«ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
Από τα παιδιά όλου τον κόσμου ζητήθηκε να ζωγραφίσουν έργα με θέμα τη μουσική. Να αποτυπώσουν στις ζωγραφιές τους τον ενθουσιασμό της στιγμής που τους προκαλεί η μουσική, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν ακόμη να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο, εκεί όπου μόνο αυτά ανήκουν και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.
Τα παιδιά του τμήματος Εικαστικών του κέντρου Πολιτισμού στο Φίλυρο ανήκουν στην ομάδα αυτών των παιδιών που συμμετείχαν στην 7Η Biennale παιδικής τέχνης 2016 και αφού εργάστηκαν πάνω στο θέμα δημιούργησαν .....και βραβεύτηκαν!!!

Με χρυσό Μεταλλιο οι
ΠΙΠΙΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΑΠΤΗ ΔΑΝΑΗ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Με ασημένιο
ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
Με χάλκινο [και ειδικό έπαινο
ΧΑΒΑΜΑΚΗ ΕΛΕΝΑ
ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Την Κυριακή 30 Οκτώβριου θα γίνει η απονομή των βραβείων στο αμφιθέατρο της πολυτεχνικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Θα είμαστε όλοι εκεί και θα καμαρώνουμε τα παιδιά μας που φτάσανε τόσο ψηλά!
Μπράβο σας παιδιά!!!

Βράβευση της μαθήτριας Βασιλικής Παυλίδου

Η Διοιίκηση και η Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη συγχαίρουν τη μαθήτρια Βασιλική Παυλίδου για τη διάκρισή της στο Διαγωνισμό Οργανικής Σύνθεσης που διοργάνωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Η Βασιλική Παυλίδου απέσπασε το πρώτο βραβείο με τη σύνθεσή της "Αποχαιρετισμός".